Post

Tax Structure In India..........

Who said its complex....just check this out!!


1) Qus. : What are you doing ? 
Ans. : Business.
Tax : PAY PROFESSIONAL TAX !

 2) Qus. : What are you doing in Business ? 
 Ans. : Selling the Goods.
 Tax : PAY SALES TAX !!

 3) Qus. : From where are you getting Goods ? 
Ans. : From other State/Abroad
Tax : PAY CENTRAL SALRES TAX, CUSTOM DUTY & OCTROI !
 

 4) Qus. : What are you getting in Selling Goods?
 Ans. : Profit.
 Tax : PAY INCOME TAX ! 

5) Qus. : Where are you Manufacturing the Goods?
 Ans. : Factory.
 Tax : PAY EXCISE DUTY !

 6) Qus. : Do you have Office / Warehouse/ Factory ? 
 Ans. : Yes
 Tax : PAY MUNICIPAL & FIRE TAX ! 

7) Qus. : Do you have Staff ?
Ans. : Yes
Tax : PAY STAFF PROFESSIONAL TAX !

 8) Qus. : Doing business in Millions ?
 Ans. : Yes
 Tax : PAY TURNOVER TAX ! 
 
9) Qus. : Are you taking out over 25,000 Cash from Bank ?
 Ans. : Yes, for Salary.
 Tax : PAY CASH HANDLING TAX !

10) Qus. : Where are you taking your client for Lunch & Dinner ? 
Ans. : Hotel 
Tax : PAY FOOD & ENTERTAINMENT TAX !

11) Qus. : Are you going Out of Station for Business ?
Ans. : Yes
Tax : PAY FRINGE BENEFIT TAX !
 

12) Qus. : Have you taken or given any Service/s ? 
Ans. : Yes
Tax : PAY SERVICE TAX !

13) Qus. : How come you got such a Big Amount ?
Ans. : Gift on birthday.
Tax : PAY GIFT TAX !
 

14) Qus. : Do you have any Wealth ? 
Ans. : Yes
Tax : PAY WEALTH TAX !
 

15) Qus. : To reduce Tension, for entertainment, where are you going?
Ans. : Cinema or Resort.
Tax : PAY ENTERTAINMENT TAX !

16) Qus. : Have you purchased House ? 
Ans. : Yes
Tax : PAY STAMP DUTY & REGISTRATION FEE ! 

17) Qus. : How you Travel ?
Ans. : Bus
Tax : PAY SURCHARGE !
 

18) Qus. : Any Additional Tax ?
Ans. : Yes 
Tax : PAY EDUCATIONAL, ADDITIONAL EDUCATIONAL &
SURCHARGE ON ALL THE CENTRAL GOVT.'s TAX !!!

19) Qus. : Delayed any time Paying Any Tax ?
Ans. : Yes 
Tax : PAY INTEREST & PENALTY! 
 

 
divyeshb divyeshb 31-35, M Feb 18, 2013

Your Response

Cancel